IMG 6455
news

Alfa Carpets omarmt modieuze tinten: Van paars tot lila

05.10.2023  min. lezen

Alfa Carpets bewijst opnieuw zijn toewijding om gelijke tred te houden met de huidige trends door zijn toewijding aan een steeds evoluerende designesthetiek op een levendige manier te demonstreren. Terwijl de collectie eerder een rijk kleurenpalet had dat gedomineerd werd door paars, sturen we onze creatieve visie nu in de richting van een zachtere tint die doet denken aan de kalmerende tint lila.

New Lila 1 versie1
New Lila website

De kunst achter de kleur

We werken er voortdurend aan om bij te blijven met de huidige trends. We zijn voortdurend bezig met het aanpassen en verfijnen van onze kleurprofielen. Door nauw samen te werken met ontwikkelaars van kleurpigmenten en ontwerpers die bedreven zijn in Pantone-kleuren, is de reis van een conceptuele kleur naar een tastbaar tapijtontwerp zowel kunst als wetenschap. Deze samenwerking komt tot uiting in hun nauwgezette aanpak: het creëren van specifieke kleuren begint met testbobijntjes, wat leidt tot de selectie van een blanco korrel die een transformatief kleurproces ondergaat.

IMG 20230928 WA0001

Perfectie door proces

Innovatie is echter zelden zonder uitdagingen. De weg naar de perfecte lila kleur is gemarkeerd door vallen en opstaan, wat het enorme ontwikkelingsproces achter elk product benadrukt. Maar zoals bij alle meesterwerken is de inspanning het resultaat waard. De aankomende collectie belooft een harmonieuze mix, met een combinatie van vijf complementaire kleuren die naadloos samenkomen om de gewenste sfeer te creëren.

6a

Zorgen voor de juiste finetuning

Terwijl we ons verdiepen in onze zoektocht naar de ideale lila tint, is het essentieel om te onthouden dat perfectie een zoektocht is. Om de juiste tint te vinden, is een nauwgezet proces van nadenken, aanpassen en herhalen nodig. Zelfs als we dichter bij de uitwerking van onze nieuwe collectie komen, kan de exacte tint subtiele verfijningen ondergaan. Alles is nog in ontwikkeling, maar onze toewijding blijft vastberaden: het toppunt van design en kwaliteit leveren in elk weefsel en elke tint.