4a264dc3393e963a1b5be7d8fa28d82d103b1c80

Duurzaamheid

Alfa Carpets

Oog voor de toekomst

Naar meer duurzaamheid

Bij Alfa Carpets geloven we sterk in duurzame productie. De processen die betrokken zijn bij de productie van tapijtgarens zijn uiterst delicaat. Door onze eigen garens te beheren en te produceren, kunnen we echter tapijten maken die recycleerbaar zijn.

Onze productiepraktijken zijn zo milieuvriendelijk mogelijk. We voeren regelmatig interne en externe audits uit om ervoor te zorgen dat we op de hoogte blijven van de industrienormen en technologische ontwikkelingen. We hebben al verschillende certificeringen op het gebied van duurzaamheid behaald. Ze moedigen ons team aan om de lat hoog te leggen, een maatstaf te zijn voor onze concurrenten in de sector, en onze klanten en consumenten gemoedsrust te bieden.

Impakt 20230619 65

Polypropyleen

Onze garens zijn gemaakt van een materiaal dat polypropyleen heet. Het is bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor het het perfecte materiaal is voor buitentapijten. Het heeft een levensduur die veel langer is dan die van veel andere soorten garen. Vanwege zijn duurzaamheid is het ook een uitstekende keuze voor het vele voetverkeer waaraan binnentapijten moeten kunnen weerstaan.

Het delicate productieproces van de garens moet echter volledig vrij zijn van onzuiverheden. Door het zorgvuldig zelf te beheren, zorgen we ervoor dat onze garens - en dus ook onze tapijten - na gebruik gerecycleerd kunnen worden. De grondstoffen die we gebruiken, worden vervolgens verwerkt in allerlei andere polypropyleenproducten, gaande van touw en zeilen tot gewone, alledaagse kleding.

Impakt 20230619 117

Duurzame productiemethoden 

Onze productieprocessen bij Alfa Carpets zijn zo ontworpen dat ze duurzaam zijn voor het milieu en de productie van afval zoveel mogelijk vermijden. We maken bijvoorbeeld gebruik van zonnepanelen om onze faciliteiten van stroom te voorzien. Wanneer ze niet voldoende stroom leveren, doen we een beroep op groene energie. Bovendien scheiden we het afval dat we produceren in verschillende stromen om ervoor te zorgen dat het zo milieuverantwoord mogelijk wordt verwerkt. Om dit te bereiken is meer nodig dan infrastructuur, procedures en training. Het is een resultaat dat mogelijk wordt gemaakt door ons voltallige personeel. Iedereen bij Alfa Carpets levert een extra inspanning. Waarom? Omdat ze een wereld willen die mooi en leefbaar is voor de huidige en toekomstige generaties.

Interne audits zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat bestaande processen worden gecontroleerd en geëvalueerd, terwijl ze ons ook helpen nagaan waar verbeteringen mogelijk zijn. We zijn ervan overtuigd dat externe audits net zo belangrijk zijn. Een frisse blik en ervaring van buitenaf kunnen helpen om de kansen te ontdekken om onze eigen normen te verhogen en om beter bekend te raken met het volledige potentieel van nieuwe innovaties. Ze helpen ons om op een duurzamere manier te werken.

Certificaten

Industriële certificaten zorgen ervoor dat we onze materialen volgens de hoogste normen uitvoeren en produceren, terwijl ze ook bijdragen aan het vertrouwen van de consument in onze producten. De certificeringen OEKO-TEX en GUT zijn een kwaliteitsgarantie waar we erg trots op zijn.

Impakt 20230619 136

Wenst u meer te weten? Neem vandaag nog contact op met Alfa Carpets!

contacteer ons