Shiraz onderhoud zonder logo
news

Onderhoud - Polyproylene tapijten Shiraz Pop

29.02.2024  min. lezen

Shiraz Pop polypropylene tapijten zijn gemaakt van kunstvezels, een synthetisch materiaal met diverse voordelen. Naast het praktische gebruik en eenvoudig onderhoud, bieden ze ook een scala aan ontwerpmogelijkheden. Bij Alfa Carpets begrijpen we als geen ander dat je jouw indoor tapijt graag zo lang mogelijk in optimale staat wilt behouden. Maar wat maakt hen nu net zo onderhoudsvriendelijk? We vertellen je er alles over in dit artikel!

Shiraz zwart

Voordelen van polypropyleen tapijten

In een eerder artikel op onze website gingen we reeds in op de verschillende voordelen van polypropylene tapijten. Ze staan bekend om hun unieke combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek. Bovendien zijn polypropyleen tapijten van nature vlekbestendig, wat betekent dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en minder snel permanente vlekken ontwikkelen. 

Deze eigenschappen maken polypropyleen tapijten een praktische en kosteneffectieve keuze voor diverse toepassingen en huishoudens die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke vloerbedekking.

Cleaning1

Praktische tips voor een eenvoudig onderhoud

Als eerste is het onderhoud van indoor polypropylene tapijten verrassend eenvoudig dankzij hun waterafstotende eigenschappen. Deze tapijten nemen nauwelijks vocht op, wat handig is voor het snel opruimen van vlekken. Vuil verwijderen gaat moeiteloos met een simpele stofzuigbeurt, waarmee stof, haren en ander vuil gemakkelijk tussen de vezels worden verwijderd. 

Bovendien zijn polypropyleen tapijten goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden en drogen ze snel na het schoonmaken. De frequentie van stofzuigen hangt af van het aantal bewoners en huisdieren in huis. 

Voor gezinnen met kleine kinderen biedt polypropyleen tapijt een extra voordeel: vlekken zijn eenvoudig te reinigen met een vochtige doek of mild schoonmaakmiddel. Daarnaast is polypropyleen van nature bacteriewerend, waardoor het ideaal is voor mensen met allergieën, omdat het fijnstof vasthoudt en de verspreiding van huisstofmijt voorkomt.

Impakt 20230704 82

Behandel vlekken direct en ga voor een dieptereiniging

Het onderhouden van Shiraz Pop vloerkleden is essentieel om hun uitstraling en levensduur te behouden. Zoals eerder aangegeven is regelmatig stofzuigen een eerste belangrijke stap om stof en vuil uit de vezels te verwijderen, waardoor het tapijt er fris blijft uitzien. Daarnaast is het cruciaal om vlekken direct aan te pakken om permanente schade te voorkomen. Indien dit zich zou voordoen, dep dan voorzichtig een vlek met een schone doek om overtollig vocht op te nemen en gebruik vervolgens een tapijtreiniger volgens de instructies van de fabrikant.

Voor een grondigere reiniging is het aan te raden om je polypropyleen tapijt minstens één keer per jaar diep te reinigen, hetzij door professionele schoonmaakdiensten in te schakelen, hetzij door zelf een reinigingsmachine te huren die geschikt is voor tapijten. 

Het volgen van deze onderhoudsroutines zal ervoor zorgen dat je polypropyleen tapijt zijn frisheid behoudt en er jarenlang als nieuw uitziet!

Voorkom schade aan polypropylene tapijten

Als laatste geven we graag nog enkele preventieve maatregelen mee om de levensduur en het uiterlijk van indoor polypropyleen tapijten te behouden. Het plaatsen van deurmatjes bij ingangen is een eenvoudige, maar effectieve manier om vuil en vocht buiten te houden, waardoor de kans op beschadiging en vlekken op het tapijt wordt verminderd. Door regelmatig schoenen af te vegen voordat men het tapijt betreedt, kan de hoeveelheid vuil die op het tapijt terechtkomt aanzienlijk worden verminderd. Bovendien is het belangrijk om direct zonlicht op het tapijt te vermijden om verkleuring te minimaliseren. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van gordijnen of zonweringen om het polypropylene tapijt te beschermen tegen langdurige blootstelling aan de zon.

Tijd om zelf aan de slag te gaan! Met deze eenvoudige tips & tricks behoud je jarenlang een fris en nieuw ogend polypropyleen tapijt.

Wil je graag meer weten over de verschillende mogelijkheden van polypropylene tapijten? Contacteer ons.