Impakt 20230619 145
news

Alfa Carpets behaalt OEKO-TEX® STANDARD 100 certificering voor 2023-2024

03.07.2023  min. lezen

Alfa Carpets heeft altijd een pioniersrol vervuld bij het leveren van kwaliteit en zekerheid aan zijn klanten. Met trots kondigt Alfa Carpets aan dat het zijn OEKO-TEX® STANDARD 100-certificering heeft vernieuwd en daarmee een belangrijke stap voorwaarts heeft gezet in zijn streven naar uitmuntendheid.

OEKO-TEX® STANDARD 100 is een van de meest prestigieuze labels in de textielindustrie en staat wereldwijd bekend om zijn strenge criteria voor textiel dat is getest op schadelijke stoffen. Deze certificering is niet zomaar een label, maar de belichaming van het vertrouwen van de klant en een teken van hoge productveiligheid.

Op weg naar het "Made in Green" label

Het behalen van het OEKO-TEX® STANDARD 100 is een cruciale stap richting het felbegeerde "Made in Green" label. In combinatie met de driejaarlijkse OEKO-TEX® STEP-audit (Sustainable Textile & Leather Production) maakt dit het behalen van de "Made in Green"-erkenning mogelijk. Om deze gewaardeerde status te behouden, zorgt Alfa Carpets voor de jaarlijkse vernieuwing van de STANDARD 100 en de naleving van de STEP-auditvereisten. Om het STANDARD 100-label te mogen dragen, wordt elk onderdeel van het artikel aan strenge tests onderworpen. Dit garandeert dat het product vrij is van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid. De tests, die worden uitgevoerd door onafhankelijke OEKO-TEX® partnerinstituten, overtreffen vaak de nationale en internationale veiligheidsnormen.

Alfa Carpets' toewijding aan topkwaliteit

Met het behalen van deze certificering benadrukt Alfa Carpets zijn toewijding aan het welzijn en de gezondheid van zijn klanten. Het onderstreept ook de toewijding van het merk om de wereldwijde normen voor veiligheid en kwaliteit van zijn producten te handhaven. Klanten kunnen nu met nog meer vertrouwen voor Alfa Carpets kiezen, in de overtuiging dat elk product is gecertificeerd als onschadelijk voor de menselijke gezondheid.

Linkedin Oekotex 09 2023

Meer weten? Neem vandaag nog contact op met Alfa Carpets!

Contacteer ons